Bemutatkozás  |  Földsugárzás mérés  |  Elektroszmog mérés  |  Galéria  |  Árak  |  Elérhetőség

 

 

Épületbiológiai elektroszmog mérés.

Az elektromágneses sugárzás környezetünkhöz hozzátartozó mindennapi dolog.
Az utóbbi években megsokszorozódott az értéke, főként az ún. technikai eredetű sugárzásoknak. Benne élünk, a hozzá való alkalmazkodáshoz valószínű, hogy több generáció sem lenne elég.. Észlelésére külön érzékszervünk nincs, így mérése elengedhetetlen és fontos, hogy védekezni tudjunk ellene.
Épületbiológiai határértékek vannak megadva, melyek sokkal szigorúbbak az elavult szabvány értékektől. Figyelembe veszik, hogy az emberi szervezet igen gyenge elektromos jelekkel is dolgozik . Az elektromos mező beleszólhat szervezetünk igen finom gyengeáramú szabályozó rendszerébe.
Ha az emberi szervezetet érő sok káros hatás közül csak egyet is megszüntettünk, vagy lecsökkentettünk, már sokat tettünk egészségünk megőrzése érdekében.
Ilyen az elektroszmog is, amit ha megismerünk, mérünk, akkor már tudunk védekezni is ellene.

Az elektroszmog keletkezhet lakáson belül, de jöhet kívülről is (pl.: bázis állomások, szomszéd lakások, stb.). A forrást könnyen meglehet állapítani. 
A mérést az elektromos hálózat megfelelő kiépítettségének ellenőrzésével kezdjük.
Hitelesített mérőműszerekkel alacsony frekvencián és magas frekvencián végigmérjük az ágyhelyeket, íróasztalokat, munkaasztalokat, helyiségeket.
Ágyhelyeknél zavarforrás lehet: a rádiós ébresztőóra, éjjeli lámpa, sólámpa, rádiótelefon töltő, falban futó vezetékek, konnektor aljzatok, elektromos ágymozgatók,  bébi őrzők stb.
Íróasztaloknál: asztali lámpák, főként a trafós halogén vagy neoncsöves lámpák, számítógép, szünetmentes áramforrások, elosztók, hosszabbítók, WIFI hálózatok, stb.
A konyhában is sok problémát lehet  mérés által kiküszöbölni: mikrohullámú sütő, konyhai kisgépek, világítótestek, stb. A háziasszonyok sok időt töltenek ezen a munkahelyen.
A fürdőszobákban is ajánlatos méréseket végezni, bár ott nem sokáig tartózkodunk, viszont a víz nagyon jó információ-hordozó anyag /masszázs kádak/.
A mobiltelefonok életünk nélkülözhetetlen részei. Vannak viselésének, használatának szabályai, amiket, ha megismerünk káros hatását jelentősen tudjuk csökkenteni.
Tanácsot adunk, mérést végzünk lakás, telek vásárlás előtt /nagyfeszültségű vezetékek, transzformátorházak, rádiótelefon bázisállomások, stb./.
Építkezőknek az elektromos hálózat kiépítésében sok hasznos tanácsot, megoldást nyújtunk.

Mérés során jegyzőkönyvet készítünk, a felmerült problémákhoz  megoldást keresünk.
Sok kis apró változtatással nagyon sokat lehet javítani, viszont  hozzá nem értéssel, ismeret hiányában óriási problémákat is lehet okozni..
Mindenkinek saját felelőssége kell, hogy legyen az elektroszmog elleni védelem, hogy megvédje a  maga és a  családja egészségét.

 

 

 
Az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll.